Skip to main content

WIJ ZIJN SKOLAE

Samenkomen om jou te helpen

Trui Declerck

Trui geeft sinds 1995 geschiedenis en Frans. De eerste veertien jaar maakte ze deel uit van het lerarenkorps van het Sint-Vincentiuscollege in Ieper. Sinds 2009 werkt Trui voor de Scholengroep Sint-Rembert en geeft ze les in het Sint-Martinusinstituut in Koekelare. Ze begeleidt al sinds het begin van haar carrière leerlingen en besloot om die passie uit te breiden om leerlingen, studenten en volwassenen intenser te kunnen begeleiden. Daarom heeft ze SKOLAE opgericht.

Ze woont momenteel in Koekelare met haar twee dochters, Janne en Flore.

Carine Lamote

Carine is afgestudeerd aan de KUL als master Klassieke Filologie en geeft al dertig jaar, met passie voor Latijn (Grieks) en antieke cultuur, les aan het Sint-Martinusinstituut in Koekelare. Carine maakt deel uit van de Stuurgroep Klassieke Talen van de Eekhout Academy te Kortrijk en vindt vernieuwing en actief levenslang leren heel belangrijk. Ze was ook lid van de Leerplancommissie Klassieke Talen bij de recente modernisering van het onderwijs.  Ze vindt een goede studiehouding en studiemotivatie essentieel in het leerproces van elke student. Ze is ervaren in het geven van bijlessen.

Ze woont momenteel in Lichtervelde, is gehuwd en heeft drie volwassen kinderen, Xander, Chiel en Phaedra.

Robbie Defraeye

Robbie studeerde in 1999 af als bachelor Informatica. Daarvoor deed hij zes jaar Latijn-Wiskunde in het middelbaar onderwijs. Intussen werkt hij al zo’n 20 jaar als IT-specialist bij Hewlett-Packard. Sinds september 2022 is hij actief bij SKOLAE om studenten bij te staan voor wiskunde, informatica, geschiedenis en eventueel nog andere vakken.

In zijn vrije tijd kan je hem vinden in de fitness of in de bioscoop en organiseert hij tal van evenementen met zijn vzw.

Hij woont in Koekelare met zijn gezin.

Liesbeth Coucke

Na het beëindigen van haar middelbare schoolloopbaan in de richting Wiskunde-Wetenschappen besloot Liesbeth Kinesitherapie & Revalidatiewetenschappen te studeren aan de KULeuven.

Tijdens haar schoolcarrière kreeg ze steeds meer respect voor de leerkrachten die haar enthousiast maakten om te leren en te verkennen. Ze wilde zelf ook iemand worden die anderen kan inspireren en helpen hun dromen te verwezenlijken. Daarom besloot ze, na het behalen van haar bachelorsdiploma Kinesitherapie, de Educatieve Master Gezondheidswetenschappen te volgen om leerkracht te worden. Met haar opgedane kennis en ervaring wil ze jou ondersteunen met een efficiënte studiemethode, aangepast aan jouw persoonlijke noden en interesses. Liesbeth wordt omschreven als gestructureerd en planmatig en is een enthousiast en geduldig persoon. In haar vrije tijd houdt ze zich bezig met dans en fitness.

Binnen SKOLAE staat ze in voor bijlessen wiskunde, biologie, chemie en fysica.

Janne Devos

Recent behaalde Janne met grote onderscheiding haar masterdiploma in Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven in 2023. Al sinds haar 16 de combineert ze haar middelbare en universitaire studies met topsport in het volleybal, waardoor ze als geen ander weet hoe je doeltreffend planningen moet opstellen.

Ondanks haar drukke agenda blijft Janne actief en betrokken. Ze deelt haar expertise door training te geven aan jonge talenten in de topsportschool voor beachvolleybal in Leuven. Daarnaast blijft ze zelf op het hoogste niveau actief in de volleybalwereld. Janne woon tin Zwijnaarde, aan de rand van Gent.

Je kan bij Janne terecht voor hulp bij studieplanning, het efficiënt verwerken van grote hoeveelheden leerstof en het maken van samenvattingen, voor zowel universiteits- als hogeschoolstudenten. Voor studenten lichamelijke opvoeding kan Janne ook ondersteuning bieden bij balsportvakken zoals volleybal, basketbal en handbal, maar ook bij de voorbereiding op looptesten.

Mathias Declercq

Mathias volgde de lerarenopleiding in Torhout en studeerde in 2021 af. Hij is actief in het secundair onderwijs voor de vakken Nederlands en geschiedenis in het Sint-Martinusinstituut te Koekelare. Daarnaast is Mathias ook leerlingbegeleider. Maximaal resultaat halen uit de capaciteiten van elke leerling is zijn belangrijkste doel. In functie hiervan wil hij leerlingen de juiste studiehouding aanleren.

In zijn vrije tijd is Mathias een sportieve bezige bij. Zo zet hij zich in als ploegleider bij een competitief wielerteam. Hier probeert hij ook -maar dan op sportief vlak- de capaciteiten van jongeren maximaal om te zetten in resultaten.

Opgericht in 2019

DE VISIE

SKOLAE is opgericht door Trui Declerck die sinds 1995 tussen de leerlingen staat en die al van het begin van haar carrière naast het lesgeven (Frans en geschiedenis), leerlingen begeleidt op school. Dat houdt in dat ze leerlingen motiveert om een goeie planning op te stellen en die te volgen, hen overtuigt van wat een goeie studiemethode is, en uitlegt wat leerkrachten verstaan onder een goeie samenvatting. Kortom: jongeren laten inzien dat je leren kan leren.

Vanuit de passie om jongeren nog intenser te kunnen begeleiden is SKOLAE ontstaan.

Die leerlingenbegeleiding werd binnen SKOLAE uitgebreid naar jongeren, studenten en volwassenen. Om hen zo goed mogelijk te kunnen helpen kan ik rekenen op een aantal gekwalificeerde coaches zodat ik op elk niveau kwaliteit kan leveren voor de modules die SKOLAE aanbiedt.

Naast het lesgeven, bied ik ook de mogelijkheid om schrijfopdrachten na te laten lezen door een professionele taalkundige, van de kleinste schrijftaak in het middelbaar tot een masterproef in het hoger onderwijs.