WIJ ZIJN SKOLAE

Samenkomen om jou te helpen

Trui Declerck

Trui geeft sinds 1995 geschiedenis en Frans. De eerste veertien jaar maakte ze deel uit van het lerarenkorps van het Sint-Vincentiuscollege in Ieper. Sinds 2009 werkt Trui voor de Scholengroep Sint-Rembert en geeft ze les in het Sint-Martinusinstituut in Koekelare. Ze begeleidt al sinds het begin van haar carrière leerlingen en besloot om die passie uit te breiden om leerlingen, studenten en volwassenen intenser te kunnen begeleiden. Daarom heeft ze SKOLAE opgericht.

Ze woont momenteel in Koekelare met haar twee dochters, Janne en Flore.

Amber Deseure

Amber is sinds 2019 afgestudeerd als industrieel ingenieur biochemie. In 2020 behaalde ze haar lerarenopleiding. Binnen SKOLAE staat ze in voor de bijlessen wiskunde, chemie, biologie, fysica, mechanica en informatica.

Ze woont momenteel in Kortemark.

Carine Lamote

Carine is afgestudeerd aan de KUL als master Klassieke Filologie en geeft al dertig jaar, met passie voor Latijn (Grieks) en antieke cultuur, les aan het Sint-Martinusinstituut in Koekelare. Carine maakt deel uit van de Stuurgroep Klassieke Talen van de Eekhout Academy te Kortrijk en vindt vernieuwing en actief levenslang leren heel belangrijk. Ze was ook lid van de Leerplancommissie Klassieke Talen bij de recente modernisering van het onderwijs.  Ze vindt een goede studiehouding en studiemotivatie essentieel in het leerproces van elke student. Ze is ervaren in het geven van bijlessen.

Ze woont momenteel in Lichtervelde, is gehuwd en heeft drie volwassen kinderen, Xander, Chiel en Phaedra.

Robbie Defraeye

Robbie studeerde in 1999 af als bachelor Informatica. Daarvoor deed hij zes jaar Latijn-Wiskunde in het middelbaar onderwijs. Intussen werkt hij al zo’n 20 jaar als IT-specialist bij Hewlett-Packard. Sinds september 2022 is hij actief bij SKOLAE om studenten bij te staan voor wiskunde, informatica, geschiedenis en eventueel nog andere vakken.

In zijn vrije tijd kan je hem vinden in de fitness of in de bioscoop en organiseert hij tal van evenementen met zijn vzw.

Hij woont in Koekelare met zijn gezin.

Sam Dewulf

Sam sloot in 2012 zijn middelbare schoolcarrière af in de richting Latijn-Wiskunde. Aan de universiteit volgde hij zijn hart en koos hij voor een opleiding als historicus. Nadat hij in 2018 zijn diploma Master in de Geschiedenis behaalde, zette hij zijn studies verder om het diploma van leraar te verwerven. Sam geeft sinds februari 2019 les in het secundair onderwijs. Naast zijn professionele carrière is hij een manusje-van-alles. Als oud-hoofdleider van Chiro Koekelare en speler en (jeugd)trainer in krachtbalclub Durf en Win zet hij zich ten volle in voor de maatschappij. Ten slotte speelt hij sinds jaar en dag muziek. Na zijn opleiding piano en trompet leerde hij zichzelf ook gitaar spelen.

Hij woont momenteel in Koekelare.

Jana Decoster

Jana studeerde in 2020 met grote onderscheiding af als industrieel ingenieur biochemie. Ze is sinds september 2020 professioneel actief in de voedingssector. Als oud-voorzitter van een studentenvereniging en actief lid van KLJ Eernegem is ze in haar vrije tijd een bezige bij. Jana wordt dan ook getypeerd als een gedreven en enthousiaste meid. Binnen SKOLAE staat ze in voor de bijlessen wiskunde, chemie, biologie, fysica, mechanica en informatica.

Lien Devriendt

Lien studeerde in 2017 af als bachelor Voedings- en dieetkunde (Vives). Na deze opleiding besloot ze nog verder te studeren. Nadat ze in 2020 haar diploma master in de Biomedische wetenschappen behaalde, zette ze haar studies verder om het diploma van leraar te verwerven. Lien wordt omschreven als planmatig en doelgericht en is iemand die altijd klaarstaat om anderen te helpen. In haar vrije tijd speelt ze badminton, gaat ze regelmatig fietsen en is ze monitor bij Kazou. Binnen SKOLAE staat ze in voor de bijlessen biologie, (bio)chemie en fysica.

Opgericht in 2019

DE VISIE

SKOLAE is opgericht door Trui Declerck die sinds 1995 tussen de leerlingen staat en die al van het begin van haar carrière naast het lesgeven (Frans en geschiedenis), leerlingen begeleidt op school. Dat houdt in dat ze leerlingen motiveert om een goeie planning op te stellen en die te volgen, hen overtuigt van wat een goeie studiemethode is, en uitlegt wat leerkrachten verstaan onder een goeie samenvatting. Kortom: jongeren laten inzien dat je leren kan leren.

Vanuit de passie om jongeren nog intenser te kunnen begeleiden is SKOLAE ontstaan.

Die leerlingenbegeleiding werd binnen SKOLAE uitgebreid naar jongeren, studenten en volwassenen. Om hen zo goed mogelijk te kunnen helpen kan ik rekenen op een aantal gekwalificeerde coaches zodat ik op elk niveau kwaliteit kan leveren voor de modules die SKOLAE aanbiedt.

Naast het lesgeven, bied ik ook de mogelijkheid om schrijfopdrachten na te laten lezen door een professionele taalkundige, van de kleinste schrijftaak in het middelbaar tot een masterproef in het hoger onderwijs.

SKOLAE - non scholae sed vitae discimus

website door geselle.be